Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Pallagi Alexandra, dietetikus 

Az egészségtudatos táplálkozás számomra sem volt mindig egyértelmű. Gyermekkoromban túlsúllyal küzdöttem és kamaszkoromtól kezdve rengeteg divatdiétát kipróbáltam, amiket elsősorban az interneten, magazinokban olvastam. Természetesen egyik próbálkozásomat sem koronázta tartós siker. Ekkor kezdett igazán érdekelni a táplálkozástudomány. Szerettem volna egy biztos tudás birtokába kerülni, hogy később segíthessek azoknak, akik hozzám hasonlóan eltévednek a divatdiéták útvesztőiben.

Ezért jelentkeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karára, ahol 2018-ban végeztem, mint dietetikus. Tanulmányaimat jelenleg az egyetem táplálkozástudományi szakember szakán folytatom.

A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak II-es belgyógyászati osztályán dolgozom, dietetikusként. Szakterületemnek elsősorban a szénhidrát-anyagcserezavarokat (diabetes, inzulinrezisztencia), prevenciót tartom. De munkám során gyakran foglalkozom egyéb belgyógyászati betegségekkel (epe, hasnyálmirigy problémák) is.

Fontosnak tartom, hogy az egészséges életmód, betegségspecifikus diéta alapjait mutassam meg a hozzám fordulóknak. Ezáltal később magabiztosan állítják össze az étrendjüket, elsajátítják a nyersanyag-válogatás szempontjait, alkalmazható konyhatechnológiákat és ismereteiknek köszönhetően vásárlás során is határozottan tudnak választani.

A hivatásom egyik legszebb része, hogy különböző emberekkel találkozom, noha mindenkinek mások az étkezési szokásai, kedvenc ételei, anyagi lehetőségei, együtt megtaláljuk az utat a számára legkönnyebben megvalósítható, kiegyensúlyozott étrend felé.

Az étkezés azonban nem csupán a hivatásom miatt játszik központi szerepet az életemben. Szeretek enni és főzni is. Szívügyemnek érzem, hogy másoknak is megmutassam azt, hogy az egészséges táplálkozás nem jár lemondásokkal, minden szerepet kaphat az étkezésünkben, ha azt a megfelelő minőségben, arányban építjük be.

Szabadidőmben szívesen jógázom, olvasok vagy épp egy élményfestésre ugrom be, mert a fizikai jóllét mellett elengedhetetlennek tartom, hogy a lelki békénkre is kellő hangsúlyt fektessünk.