Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Gluténmentes kölespehely (250 g)

799 Ft

Összetevők: gluténmentes kölespehely.

 

Gluténmentes Kölespehely

Tisztítást követően a kölest vízbe áztatják. A víz segítségével a magok külső rétege fellazul, majd a nedves szemek bekerülnek egy hántológépbe, ahol megszabadítják őket a héjuktól. A következő lépésben a hántolt kölesszemeket gőz segítségével megfőzik. A főtt szemeket azután hagyják kihűlni és jön a kívánt vastagságúra „pelyhesítés”. Az áztatás- és főzés hatására a főtt magok víztartalma 22-25%, melyet a pelyhesítést követően 8-10%-ra szárítanak. Utolsó lépésként a készterméket a kívánt kiszerelésbe csomagolják, végül előkészítik szállításra.

Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes kölespehely?

A kölepehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes kölespelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a kölespehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g
Energia1490 kJ / 357 kcal
Zsír4,2g
amelyből telített zsírsavak0,03g
Szénhidrát73,3g
amelyből cukrok0,1g
Fehérje10,5g
0,01g