Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
Tisztítást követően a kölest vízbe áztatják. A víz segítségével a magok külső rétege fellazul, majd a nedves szemek bekerülnek egy hántológépbe, ahol megszabadítják őket a héjuktól. A következő lépésben a hántolt kölesszemeket gőz segítségével megfőzik. A főtt szemeket azután hagyják kihűlni és jön a kívánt vastagságúra „pelyhesítés”. Az áztatás- és főzés hatására a főtt magok víztartalma 22-25%, melyet a pelyhesítést követően 8-10%-ra szárítanak. Utolsó lépésként a készterméket a kívánt kiszerelésbe csomagolják, végül előkészítik szállításra.
A kölepehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes kölespelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a kölespehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
Átlagos tápértékadatok 100g
Energia 1490 kJ / 357 kcal
Zsír 4,2g
amelyből telített zsírsavak 0,03g
Szénhidrát 73,3g
amelyből cukrok 0,1g
Fehérje 10,5g
Só 0,01g
© 2022 All rights Reserved.