Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Köleses zabkása étcsokoládé-földimogyoróval növényi fehérjével (45 g – 1 adag) – Protein

329 Ft

Ki mondta, hogy egy csupa csoki kása nem lehet tápláló és egészséges? Mi biztos, hogy nem! Főleg miután megalkottuk az étcsokis-földimogyorós kásánkat növényi fehérjével. Ennél a kásánknak a megalkotásánál a csokiimádóknak szerettünk volna a kedvükben járni, hiszen a kiváló minőségű kakaópor mellett étcsokival gazdagítottuk. Természetesen, mint a legtöbb termékünknél ennél sem hiányozhat egy plusz csavar, ez pedig a roppanós földimogyoró, ami egy extra izgalmas ízélményt ad, a növényi fehérje pedig még táplálóbbá teszi. Mint a legtöbb termékünk megalkotásánál, most is figyeltünk rá, hogy minél több ember fogyaszthassa jó szívvel kásáinkat, így ez a termékünk is garantáltan glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes, és persze vegán! Így ha elkapna az édesség utáni vágy, készítsd el gyorsan ezt a csupa-csoki kását, de egy kiadós edzés utáni jól megérdemelt finomságának is tökéletes választás!

Összetevők: gluténmentes zabpehely (39,2%), datolyadarabok (aszalt datolya, rizsliszt), kölespehely (10%), lenmagpehely, földimogyoródarabok (5%), rizsfehérje (5%), étcsokoládédarabok (2,5%) (kakaómassza, édesítőszer: eritrit, kakaóvaj, emulgeálószer: lecitinek, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok), kakaópor, fahéj, tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.

MITŐL OLYAN TÁPLÁLÓAK ÉS EGÉSZSÉGESEK A GABIYO KÁSÁK?

Attól, hogy minden egyes alapanyagot gondosan válogattunk össze!

Gluténmentes

Kásáinknál felhasznált zabpehely és kölespehely megbízható, gluténmentes forrásból származik, ahol a gyártóüzemben labor mérésekkel győződnek meg feldolgozás előtt, hogy az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak.

Természetesen édes

Hozzáadott cukor és szirupok helyett datolya adja részben a kása édességét. Az általunk felhasznált datolya 100% GMO- és tartósítószer-mentes.

Természet adta ízek és tápanyagok

Aromák és ízfokozók helyett kizárólag természetes növényi összetevők vannak kásáinkban. A finom csokis-kakaós ízt a valódi holland kakaópor és a cukormentes étcsoki darabok adják. A földimogyoró nem csak az íze miatt került bele a termékbe. Amellett, hogy ad egy extra izgalmas ropogósságot, a beltartalmi értékei mentén a fehérje- illetve rosttartalomhoz is hozzájárul. A rizsből kivont fehérjével növeltük a kása fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy kásánkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A lenmag egyik kedvező tulajdonsága, hogy gazdag omega-3 zsírsavakban, illetve a kásák rosttartalmát is növeli, így az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkedik.

MITŐL KIEMELKEDŐ A GABIYO KÁSÁK TÁPANYAG ÖSSZETÉTELE?

Hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert tartalmaz*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!

Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént vagy laktózt hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Kásáink, így a gabiyo köleses zabkása étcsokoládéval, földimogyoróval és növényi fehérjével is teljes mértékben glutén- és laktózmentes.

A felhasznált összetevőknek köszönhetően a köleses zabkása étcsokoládéval, földimogyoróval és növényi fehérjével élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.

Mint minden termékünk, a köleses zabkása étcsokoládéval, földimogyoróval és növényi fehérjével is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan készítsd el?

A köleses zabkása klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként öntsd le a köleses zabkását ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően 125 ml forró tejjel, növényi tejhelyettesítő itallal vagy vízzel. Kevergesd meg, hagyd minimum 3 percet állni és máris fogyasztható. Társíts a köleses zabkása mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?

 

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g55g55g termék RI* %-ban
Energia1680 kJ / 400 kcal924 kJ / 220 kcal11%
Zsír11,0g6,1g9%
amelyből telített zsírsavak2,55g1,4g7%
Szénhidrát56g31g12%
amelyből cukrok17,3g9,5g11%
Rost11,2g6,1g-
Fehérje13,8g7,6g15%
0,43g0,24g4%

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).