Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
329 Ft
Vannak bizonyos ízek, illatok, amik képesek egy pillanat alatt számunkra kedves emlékeket előhívni. A fahéjas szilva illata bizonyára sok embernek áll közel a szívéhez. Ennél a kásánknak a megalkotásakor is az volt a célunk, hogy ne csak tápláló és egészséges legyen, de olyan ízvilágot elevenítsük meg, amelynél a legtöbb ember úgy érzi, hogy igazán különleges az az étkezés.
Az ízek mellett arra is nagy hangsúlyt szenteltünk, hogy termékünk tápláló, kiemelkedő fehérje tartalmú és a legtöbb ember számára biztonságosan fogyasztható legyen. Ezért ez a készítményünk is glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes valamint vegán. Adtunk hozzá növényi fehérjét is, hogy még táplálóbb legyen. Kásánk így a reggeli mellett ideális választás lehet sportolás utáni kisétkezéseknek is.
Összetevők: gluténmentes zabpehely (45,6%), datolya darabok (aszalt datolya, rizsliszt), kölespehely (10%), aszalt szilva darabok (5%) (aszalt szilva, rizsliszt), rizsfehérje (5%), napraforgómag, chia mag, fahéj (1%), étkezési sav: citromsav, tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.
Attól, hogy minden egyes alapanyagot gondosan válogattunk össze!
Kásáinknál felhasznált zabpehely és kölespehely megbízható, gluténmentes forrásból származik, ahol a gyártóüzemben labor mérésekkel győződnek meg feldolgozás előtt, hogy az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak.
Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.
Aromák és ízfokozók helyett kizárólag természetes növényi összetevők vannak kásáinkban. A finom fahéjas-szilvás ízt igazi aszalt szilva darabok és fahéj adja. A rizsből kivont fehérjével növeltük a kása fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy kásánkat laktózérzékenyek és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A napraforgómag és chia mag egyik kedvező tulajdonsága, hogy esszenciális zsírsavakban gazdagok, illetve a kásák rosttartalmát is növelik, így az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkednek.
Hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert tartalmaz*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!
Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, tejet, laktózt, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Kásáink, így a gabiyo köleses zabkása fahéjas szilvával és növényi fehérjével is teljes mértékben glutén-, tej-, laktóz-, illetve szójamentes.
A felhasznált összetevőknek köszönhetően a köleses zabkása fahéjas szilvával és növényi fehérjével élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.
Mint minden termékünk, a köleses zabkása fahéjas szilvával és növényi fehérjével is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.
* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.
A köleses zabkása klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként öntsd le a köleses zabkását ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően 125 ml forró tejjel, növényi tejhelyettesítő itallal vagy vízzel. Kevergesd meg, hagyd minimum 3 percet állni és máris fogyasztható. Társíts a köleses zabkása mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.
A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
Átlagos tápértékadatok 100g 55g 55g termék RI* %-ban
Energia 1602 kJ / 380 kcal 881 kJ / 209 kcal 10%
Zsír 7,7g 4,2g 6%
amelyből telített zsírsavak 1,03g 0,56g 3%
Szénhidrát 61g 34g 13%
amelyből cukrok 18g 9,9g 11%
Rost 8,9g 4,9g -
Fehérje 11,8g 6,5g 13%
Só 0,41g 0,23g 4%
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).
© 2022 All rights Reserved.