Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Köleses zabkása ribizli (275 g – 5 adag)

1 399 Ft

Ha megtörnéd a szürke hétköznapok rohanós reggeleit, próbáld ki a köleses zabkásánkat ribizlivel. Ez a reggeli nem csak értékes tápanyagokkal és energiával tölt fel, de egy ideig rózsaszínben látod tőle a világot. Legalábbis amíg a reggeli tart, mivel a liofilizált piros, és fekete ribizliszemek megszínesítik a tányérod. Hogy még izgalmasabb ízvilágot érjünk el, tettünk még a kásába kókuszdarabokat, és szárított almakockákat, így tényleg nem unalmas egyetlen kanál sem! Ha te is csavarnál még egyet az egészen, próbáld ki feltétnek valamelyik granolánkkal, plusz dobj rá még pár szem bogyós gyümölcsöt, málnát, szedret vagy ribizlit.

Összetevők: gluténmentes zabpehely (45,6%), datolya darabok (aszalt datolya, rizsliszt), kölespehely (10%), lenmagpehely, almaliszt, kókuszdarabok, liofilizált ribizli (1%), céklapor, fahéj, tengeri só.

 

Próbáld ki a gabiyo Köleses Zabkásákat, amelyek:

  • 100 %-ban természetes összetevőkből készülnek
  • glutén- és laktózmentesek
  • a vegán életmódba illeszthetőek
  • hozzáadott cukor nélkül készülnek

MITŐL OLYAN TÁPLÁLÓAK ÉS EGÉSZSÉGESEK A GABIYO KÁSÁK?

Gluténmentes

Kásáinknál felhasznál zabpehely és kölespehely megbízható gluténmentes forrásból származik, ahol a gyártóüzemben labor mérésekkel győződnek meg feldolgozás előtt, hogy az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak.

Természetesen édes

Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya és almaliszt adja a köleses zabkása édességét. Az általunk felhasznált datolya 100% GMO- és tartósítószer-mentes. 

Természet adta ízek és tápanyagok

Aromák és ízfokozók helyett, csak természetes növényi összetevők vannak kásáinkban. Készítményünkben a liofilizált piros- és fekete ribizlik kizárólag érett-, aromás-, kézzel válogatott- és frissen fagyasztott szemekből készülnek. A liofilizált gyümölcsök súlya könnyű, a szemek aprók, antioxidáns tartalmuk közel a friss gyümölcsével azonos. A még finomabb ízért valódi kókusz darabokat használtunk a kásánkhoz, a kellemes savanykás almás íz pedig az almalisztnek köszönhető, amely csupán szárításon esett át, sem hozzáadott cukrot, sem aromát, csak az alma finom zamatát tartalmazza. A gabiyo kásákban felhasznált szárított almakocka pedig hazai termék. A lenmag egyik kedvező tulajdonsága, hogy gazdag omega-3 zsírsavakban, illetve a kásák rosttartalmát is növeli, így az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkedik.

MITŐL KIEMELKEDŐ A GABIYO KÁSÁK TÁPANYAG ÖSSZETÉTELE?

Hozzáadott cukortól mentes*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!

Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, laktózt-, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Kásáink, így a gabiyo köleses zabkása ribizlivel is teljes mértékben glutén-, laktóz-, tej- illetve szójamentes.

A felhasznált összetevőknek köszönhetően a köleses zabkása ribizlivel élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.

Mint minden termékünk, a köleses zabkása ribizlivel is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan készítsd el?

A köleses zabkása klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként öntsd le a köleses zabkását ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően 125 ml forró tejjel, növényi tejhelyettesítő itallal vagy vízzel. Kevergesd meg, hagyd minimum 3 percet állni és máris fogyasztható. Társíts a köleses zabkása mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?

 

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g55g55g termék RI* %-ban
Energia1637 kJ / 389 kcal900 kJ / 214 kcal11%
Zsír9,3g5,1g7%
amelyből telített zsírsavak2,87g1,58g8%
Szénhidrát62g34g13%
amelyből cukrok20,5g11,3g13%
Rost11,7g6,4g-
Fehérje8,8g4,8g10%
0,43g0,23g4%

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).