Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Köleses zabkása sárgabarack-mandula (275 g - 5 adag)

1 399 Ft

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de nem mindegy mi adja az első löketet a testünknek! A gabiyo köleses zabkása amellett, hogy nagyon finom, telis-tele van szuper tápanyagokkal, ráadásul villám gyorsan elkészíthető, ezzel tényleg nem lehet kihagyni egy reggelit sem! A sárgabarack és mandula kombináció már ismerős lehet az egyik legkedveltebb lekvárunkból. Szerettük volna, hogy ez az ízélmény egyik kásánknál is visszaköszönhessen nektek. Mert, hát ami jó azt nehéz megunni! Ha szeretnéd még egy kicsit extrázni a kásádat, tegyél hozzá friss gyümölcsöket, a tetejére pedig szórj egy kis gabiyo granolát!

Összetevők: gluténmentes zabpehely (53,1%), datolya darabok (aszalt datolya, rizsliszt), kölespehely (10%), almaliszt, aszalt sárgabarack darabok (4,5 %) ((sárgabarack, antioxidáns: kén-dioxid), rizsliszt), chia-mag, mandulapálcika (2%), fahéj, tengeri só.

 

Próbáld ki a gabiyo Köleses Zabkásákat, amelyek:

  • 100 %-ban természetes összetevőkből készülnek
  • glutén- és laktózmentesek
  • a vegán életmódba illeszthetőek
  • hozzáadott cukor nélkül készülnek

MITŐL OLYAN TÁPLÁLÓAK ÉS EGÉSZSÉGESEK A GABIYO KÁSÁK?

Attól, hogy minden egyes alapanyagot gondosan válogattunk össze!

Gluténmentes

Kásáinknál felhasznál zabpehely és kölespehely megbízható gluténmentes forrásból származik, ahol a gyártóüzemben labor mérésekkel győződnek meg feldolgozás előtt, hogy az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak.

Természetesen édes

Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya és almaliszt adja a köleses zabkása édességét. Az általunk felhasznált datolya 100% GMO- és tartósítószer-mentes. 

Természet adta ízek és tápanyagok

Aromák és ízfokozók helyett, csak természetes növényi összetevők vannak kásáinkban. A kellemes savanykás barackízt az igazi aszalt sárgabarack darabok adják, mellette valódi fahéj teszi még harmónikusabbá az összhatást. A kásában található mandula és chia mag egyik kedvező tulajdonsága, hogy esszenciális zsírsavakban (omega3) gazdagok, illetve a kásák rosttartalmát is növelik, így az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkednek.

MITŐL KIEMELKEDŐ A GABIYO KÁSÁK TÁPANYAG ÖSSZETÉTELE?

Hozzáadott cukortól mentes*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!

Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, laktózt-, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Kásáink, így a gabiyo köleses zabkása sárgabarackkal és mandulával is teljes mértékben glutén-, laktóz-, tej- illetve szójamentes.

A felhasznált összetevőknek köszönhetően a köleses zabkása sárgabarackkal és mandulával élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.

Mint minden termékünk, a köleses zabkása sárgabarackkal és mandulával is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan készítsd el?

A köleses zabkása klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként öntsd le a köleses zabkását ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően 125 ml forró tejjel, növényi tejhelyettesítő itallal vagy vízzel. Kevergesd meg, hagyd minimum 3 percet állni és máris fogyasztható. Társíts a köleses zabkása mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g55g55g termék RI* %-ban
Energia1583 kJ / 375 kcal871 kJ / 206 kcal10%
Zsír6,3g3,5g5%
amelyből telített zsírsavak0,81g0,44g2%
Szénhidrát67g37g14%
amelyből cukrok18,5g10,2g11%
Rost9,4g5,2g-
Fehérje8,3g4,6g9%
0,4g0,22g4%

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).