Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
A világ mogyorótermésének 60%-a Törökország Fekete-tengeri térségéből származik (összesen 650-700 ezer hektár ültetvény). A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a váákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik. A gabiyo granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik.
A törökmogyoró élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.
Mint minden termékünk, a törökmogyoró is ideális választás vegánok számára is, hiszen semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz.
Átlagos tápértékadatok 100g
Energia 2715 kJ / 658 kcal
Zsír 61,8g
amelyből telített zsírsavak 5,12g
Szénhidrát 4,2g
amelyből cukrok 4,1g
Rost 10,8g
Fehérje 15,9g
Só <0,001g
© 2022 All rights Reserved.