Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
1 399 Ft
A gabiyo áfonyalekvárt a hagyományostól eltérő módon, nem kristálycukorral készítjük. Édesítésre szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Tudtad, hogy áfonyalekvárunk tartósítószert sem tartalmaz. Sűrítésre pektint használtunk, amely egy, a gyümölcsökben természetes módon is megtalálható rostféle, így egyéb, hozzáadott állományjavítóra sincs szükség, ahogy aromák helyett is csak a kiváló, és legízletesebb áfonyaszemek zamatát találod az üvegekben.
Összetevők: áfonya (50%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény.
100 g termék 50 g áfonya felhasználásával készült.
Az áfonya a hangafélék családjába tartozó cserjeféle. Apró, sötétkék bogyói rendkívül ízletesek, így nem csoda, hogy lekvár szortimentünkbe is bekerült ez a páratlan gyümölcs. Bár az áfonya aromája különlegesen értékes, feldolgozásakor fokozottan elővigyázatosak vagyunk vele, mert a benne lévő erősen kékes-bordó színanyag minden textilfélét előszeretettel megfest. 🙂
Áfonyalekvárunk igazán harmonikusan passzol túrós ételekhez, például túrós palacsintához, túrótortához, de különlegessége, hogy sós ételekhez, vadhúsokhoz, sültekhez is bátran párosíthatjuk.
Magyarországon az áfonya kevés helyen terem meg vadon, gyűjtése a fajok védettsége miatt nem lehetséges. A vadon termő fajták (pl. feketeáfonya) termesztése – a gyümölcsök apró mérete, illetve a fajok termőképessége miatt – nem kifizetődő.
A termesztett áfonya sok tekintetben különbözik vadon termő párjától, a szemek eltérő alakúak és jóval nagyobbak. Mivel a sötétvörös színanyag csak a héjban található meg, a gyümölcs leve már nem fest olyan erőteljesen, mint vadon termő párja esetében.
Mivel a hazai hűtőházakban jellemzően külföldi áfonya érhető el, áfonyalekvárunkban többnyire mi is ezt alkalmazzuk. A gyümölcs főként Lengyelországból érkezik. A lengyelek a világ- és Európa legnagyobb áfonya-termesztői közé tartoznak (cca. 25 ezer tonna per év).
Átlagos tápértékadatok 100g termékben 100g termék RI* %-ban
Energia 423 kJ / 100 kcal 5%
Zsír <0,5g 0%
amelyből telített zsírsavak <0,1g 0%
Szénhidrát 23g 9%
amelyből cukrok 20,3g 23%
Rost 2g –
Fehérje 0,4g 1%
Só 0,02g 0%
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).
© 2022 All rights Reserved.