Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.
A Mexikóban őshonos chia, vagy más néven aztékzsálya mag magas rosttartalmának köszönhetően nagy mennyiségű vizet tud megkötni, és a hagyományos, népi orvoslásban számtalan célra használják. A chia-mag nyáron virágzó, lila vagy ritkábban fehér virága a virágzást követően maghüvellyé fejlődik, mely termését (a chia-magokat) télen hozza. A chia-mag – az amaránthoz hasonlóan – az Aztékok és Maják fontos alapélelmiszere volt. Úgy tekintettek rá, mint amely fokozza az állóképességet, és energiát ad (a kukorica- és bab mellett a harmadik legfontosabb növényük volt). Éppen ezért az azték harcosok a fontos hódításaik során, és a „hírvivő” futók (akik Mexikó középpontja és távoli régiók közt ingáztak) nagy hangsúlyt szenteltek a magok rendszeres fogyasztásának. A chia magok tipikusan apró, ovális alakú szemcsék. Színük lehet fekete, barna, de ritkábban fehér is.
Javasolt napi fogyasztási mennyiség legfeljebb 15 g.
A chia mag élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.
Mint minden termékünk, a chia mag is ideális választás vegánok számára is, hiszen növényi fehérjék forrása és semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak föl a gyártása során.
Átlagos tápértékadatok 100g
Energia 1832 kJ / 444 kcal
Zsír 31,1g
amelyből telített zsírsavak 3,8g
Szénhidrát 4,8g
amelyből cukrok 0,8g
Rost 29,9g
Fehérje 21,2g
Só 0,03g
© 2022 All rights Reserved.