Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Chia mag (250 g)

1 149 Ft

Összetevők: chia mag (Salvia hispanica, aztékzsályamag).

 

Chia mag (Salvia hispanica, aztékzsályamag)

A Mexikóban őshonos chia, vagy más néven aztékzsálya mag magas rosttartalmának köszönhetően nagy mennyiségű vizet tud megkötni, és a hagyományos, népi orvoslásban számtalan célra használják. A chia-mag nyáron virágzó, lila vagy ritkábban fehér virága a virágzást követően maghüvellyé fejlődik, mely termését (a chia-magokat) télen hozza. A chia-mag – az amaránthoz hasonlóan – az Aztékok és Maják fontos alapélelmiszere volt. Úgy tekintettek rá, mint amely fokozza az állóképességet, és energiát ad (a kukorica- és bab mellett a harmadik legfontosabb növényük volt). Éppen ezért az azték harcosok a fontos hódításaik során, és a „hírvivő” futók (akik Mexikó középpontja és távoli régiók közt ingáztak) nagy hangsúlyt szenteltek a magok rendszeres fogyasztásának. A chia magok tipikusan apró, ovális alakú szemcsék. Színük lehet fekete, barna, de ritkábban fehér is.

Javasolt napi fogyasztási mennyiség legfeljebb 15 g.

MI JELLEMZI A CHIA MAG TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?

 

A chia mag élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.

Mint minden termékünk, a chia mag is ideális választás vegánok számára is, hiszen növényi fehérjék forrása és semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak föl a gyártása során.

Átlagos tápértékadatok100g
Energia1832 kJ / 444 kcal
Zsír31,1g
amelyből telített zsírsavak3,8g
Szénhidrát4,8g
amelyből cukrok0,8g
Rost29,9g
Fehérje21,2g
0,03g