Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Kajszibaracklekvár (200 g)

1 399 Ft

A legtöbb, boltban kapható, és nagyanyáink által főzött lekvárral ellentétben agabiyo baracklekvár nem kristálycukorral készül. Édesítésre szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Tudtad, hogy az összes lekvárunk, így a gabiyo baracklekvár sem tartalmaz tartósítószert? Sűrítésre pektint használtunk, amely egy, a gyümölcsökben természetes módon is megtalálható rostféle, így egyéb, hozzáadott állományjavítóra sincs szükség, ahogy aromák helyett is csak a kiváló, és legízletesebb, legszebb barackok zamatát találod az üvegekben.

Összetevők: kajszibarack (50%), szőlőmust sűrítmény, ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény.

100 g termék 50 g kajszibarack felhasználásával készült.

Hozzáadott cukortól mentes

A zamatos gyümölcsről

A kajszibarack Közép-Ázsiából származó, de itthon is nagy hagyományra visszatekintő gyümölcsfajtánk. Csonthéjas, a szilvának, meggynek, cseresznyének, mandulának, és természetesen a szintén kedvelt őszibaracknak és nektarinnak is rokona. Puha, édes gyümölcshúsa és savanykás, bársonyos héja különleges ízkombinációt ad, amely kapcsán a kajszibarack, és a belőle készült lekvár is tökéletesen illik nemcsak édes fogásokhoz, de húsételek, sültek ízesítője is lehet. Talán mindenkinek azonnal beugrik a menzai grízes tészta íze, amit sárgabarack lekvárral tálaltak, de a máglyarakás, a farsangi fánk, és még számos hagyományos édességünk is elképzelhetetlen nélküle.

Amennyiben a fagy és a kiszámíthatatlan időjárás nem viszi el a termést, a kajszibarack érési folyamatát mindvégig felügyeljük. Mivel a gyümölcs érését leginkább a cukorfoka bizonyítja, ezt mérőeszközzel is górcső alá vesszük. Amikor az érték megfelelő, elkezdjük szedni a gyümölcsöt érettség, egészség szerint válogatva. Ahogyan a lekvárjaink készítése, úgy az alapanyag szüretelése is kézzel történik (a legfinomabb szemek mindig a fa tetején találhatók. 🙂 A mosást és magozást követően a kajszibarackot fagyasztjuk.

Dietetikusunk tanácsa: mit kell tudni a hazai barackról?

 

Befőzéshez a magyar fajtákat részesítjük előnyben.

  • Ceglédi kajszibarack: kissé lapított tojásdad alakú, lédús, olvadó, aromás ízű szemek.
  • Nagykőrösi kajszibarack: közép nagy, lapított gömb alakú, lédús, kellemes zamatú, finoman rostos szemek.
  • Pannónia kajszibarack: nagyméretű, lédús, finoman rostos szemek.

Az érett, friss barack illatos, íze aromás. Színe élénk napsárga, bőre hamvas és bolyhos, elfelezve a leve kicsordul, és húsa a szájban szétolvad. A gyümölcsöt bőröstől főzzük, hiszen a sava és aromája nagyrészt a héjában található.

Átlagos tápértékadatok 100g termékben100g termék RI* %-ban
Energia407 kJ / 96 kcal5%
Zsír<0,5g0%
amelyből telített zsírsavak<0,1g0%
Szénhidrát22g8%
amelyből cukrok20,1g22%
Rost1,7g
Fehérje0,9g2%
0,02g0%

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).