A világ mogyorótermésének 60%-a Törökország Fekete-tengeri térségéből származik (összesen 650-700 ezer hektár ültetvény). A törökmogyorót Augusztusban, többnyire kézzel szüretelik, majd a még héjas mogyorószemeket szétterítik száradni. Száradást követően a mogyoró héját hántológéppel eltávolítják és így a termés készen áll a feldolgozóüzembe történő elszállításhoz. Az üzemben a terméket a váákumcsomagolják majd ezt követően frissen értékesítik vagy pörkölik, (igény szerint) aprítják, végül feldolgozott formában értékesítik. A gabiyo granolákban található törökmogyoró többnyire hazai termés, kisebbrészt török importból származik.
MI JELLEMZI A TÖRÖKMOGYORÓ TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?
A törökmogyoró élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.
Mint minden termékünk, a törökmogyoró is ideális választás vegánok számára is, hiszen semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz.