Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Diétás lekvár: előtérbe kerül a gyümölcs

A lekvár magas cukortartalma miatt nem előnyös választás azok számára, akiknek ügyelni kell a cukorbevitelre, ilyenek például a cukorbetegek és a diétázók. A gabiyo diétás lekvár család hozzáadott cukor nélkül készül. Az édes íz ennek ellenére is garantált. Hogyan? Olvass tovább!

Mitől édes a gabiyo diétás lekvár?

Hagyományos esetben a lekvár édes ízét a kristálycukor adja. Ennek köszönhető egyébként az is, hogy befőzés során besűrűsödik és eltartható anélkül, hogy megromlana. Habár cukormentes lekvár nem létezik, megfelelő mennyiségű pektin és cukor helyettesítő hozzáadásával azonban a kristálycukor könnyedén kiválható.

A gabiyo diabetikus lekvárok esetén ezt a szerepet a szőlőmust-sűrítmény és a stevia növény kivonat tölti be. Ennek köszönhetően a lekvárok cukor-, szénhidrát- és energiatartalma alacsonyabb, ami kifejezetten fontos a speciális étrendet követők számára.

A diétás lekvár remek állagát a pektin adja, ami a gyümölcsökben természetesen fellelhető sűrítőanyag. Lényeges, hogy a gabiyo finomságok tartósítószer nélkül készülnek, így 100%-ig egészségesek, hasznosak a szervezet számára.

Bármely sütemény receptjében megállják a helyüket, de akár egy finom kenyér kíséretében is az asztalra kerülhetnek.

Üvegbe zárt gyümölcs

A gyümölcshús zamata a napos hónapok üdeségét idézi meg. Egy üveg gabiyo lekvár kibontásával a nyár illatával táplálhatjuk a lelkünket, a testünket pedig a vitaminokban és rostokban gazdag gyümölccsel. Nézzük, milyen ízeket álmodott meg a gabiyo!

Áfonyalekvár

Az áfonya bogyói telis-tele vannak értékes vitaminokkal és tápanyagokkal, a gabiyo termékeibe pedig a legfinomabb szemek kerülnek bele. Az áfonyalekvár remekül illik a túrós finomságokhoz, de húsokhoz is tökéletesen passzol.

Eperlekvár

A gabiyo eperlekvár 50%-a eper, emellett tartalmaz még szőlőmust sűrítményt, citromlé sűrítményt, pektint és szteviol glikozidokat is. Az epret szinte mindenki szereti varázslatos aromája miatt. Nincs ez másként az eperlekvárral sem!

Baracklekvár

A lekvárok klasszikusa a baracklekvár, mely esetén, az előző termékekhez hasonlóan az édes ízt a szőlőmustból készült sűrítmény és a stevia növény kivonata adja. A kajszibarack alapvetően Közép-Ázsiából származik, egy igazi ízbomba. A lekvárok főzése során a gabiyo a magyar barack fajtákat részesíti előnyben, így például a ceglédi, a nagykőrösi és a pannónia kajszibarackot.

A baracklekvár remekül illik az édes ételekhez, például a máglyarakáshoz, a fánkhoz, de egy grízes tésztát és egy piskóta tekercset is fel tud dobni.

A gabiyo kínálatában nemcsak hagyományos baracklekvár kapható, hanem olyan változat is, melyben az ízhatást mandulapálcikák fokozzák. A roppanós textúra és a mandulás íz igazán extra finomság.

Bodzás eperlekvár berkenyével

Az eper a rózsafélék családjába tartozik és hazánkban is őshonos. Rövid ideig érik és nem is minden régióban hoz szép termést, ahol viszont szeret, ott csodálatos gyümölcsökkel kényezteti el az embereket. Az eper édességét remekül kiegészíti a berkenye fanyarsága. A berkenyét a felhasználás előtt érdemes aprítani, így a meseszép színe és íze markánsabban érvényesül. Mindezt a lekvárfőzés során egy csipetnyi szárított bodzavirággal lehet fokozni. Így áll össze a bodzás eperlekvár berkenyével.

Vaníliás erdei gyümölcslekvár

A vaníliás erdei gyümölcslekvár egy szuper mix, ami málnát, piros és fekete ribizlit és fekete szedret tartalmaz. Egy izgalmas kompozíció ez a lekvár, amit a vanília aromája selymesen ölel át.

A gabiyo lekvárokba a legjobb minőségű málna kerül és ezt egészíti ki a Fertődi és a Titánia fajtájú ribizli, illetve a szeder, ami remekül ellensúlyozza a ribizli erőteljes ízét.

Levendulás meggy-málna lekvár

A málna különlegessége, hogy hő hatására, vagyis főzés során is megtartja az aromáját, szinte elolvad a szájban. Ehhez társul a meggy, amelynek mélybordó színe és savassága fokozza az összhatást. Az levendulás meggy-málna lekvárban az édes-savas ízvilágot a frissítő levendula egészíti ki.

Ismerd meg a gabiyo világát és válogass kedvedre a termékek közül!

https://gabiyo.hu/