Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

DIETETIKUS TIPPEK A FITT VAKÁCIÓÉRT I. RÉSZ

Nyaralásunkat, szabadidős programjainkat előre gondosan megtervezzük, kitaláljuk hova menjünk, mit csináljunk, hol szálljunk meg. A jól megérdemelt pihenésünk alatt sajnos hajlamosak vagyunk az étkezéseinkre kevésbé odafigyelni, na persze nem a nyaralás alatt kell szigorú diétát tartani, de ahhoz, hogy ne kússzon fel ránk plusz kiló fogadjunk meg pár apró trükköt dietetikusunktól!

  1. TERVEZZ ELŐRE

Ahogy megtervezzük a nyaralásunk programjait, tervezzük meg az étkezéseinket is! Térképezzük fel előre, hogy milyen étkezési lehetőségek vannak. Fedezzük fel a helyi termelői piacokat, éttermeket, boltokat. Ha tudjuk, hogy mi a kínálat, könnyebben tudunk egészséges ételeket választani. 

  1. LEGYEN NÁLAD EGÉSZSÉGES NASI

Mindig jól tud jönni, ha megbújik a táskádban pár életmentő egészséges falat! Akár túrázni, strandra vagy városnézésre indulsz, csomagolj néhány egészséges harapnivalót, hiszen nem tudhatod, hogy hol tudsz majd legközelebb venni magadnak valamit, illetve, hogy miből tudsz majd választani. Készíts szendvicset teljes kiőrlésű buciból, csomagolj el egy kis dobozban granola falatkákat, olajos magvakat (mandula, mogyoró, kesudió) vagy darabolt zöldséget, gyümölcsöt!

  1. TÖBBSZÖR KEVESET

Az egészséges táplálkozás alapja, hogy többször eszünk keveset, így a vércukorszintünket egyenletesen tudjuk tartani, ezzel elkerülhető a “farkas éhség” mikor bármit megeszünk, ami elénk kerül. Figyeljünk erre a nyaralás alatt is! Városnézés vagy strandolás alatt gyorsan elrepül az idő és észre se vesszük, hogy kimaradt egy étkezés, így mikor legközelebb ülünk asztalhoz, könnyen túl ehetjük magunkat. Ha a nyaralást nem szeretnénk plusz kilókkal zárni, ne hagyjuk ki a kis étkezéseket és figyeljünk továbbra is az adag nagyságokra!

  1. NAPI EGY KIHÁGÁS

A nyaralás természetesen a pihenésről és a feltöltődésről szól, ebbe persze beletartoznak a finom falatok is! Próbáljunk egy 80-20 %-os arányt tartani, 80%-ban figyeljünk mit és mennyit eszünk, 20%-ban pedig válasszunk olyat, amit éppen megkívánunk!