Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

DIETETIKUS TIPPEK A FITT VAKÁCIÓÉRT II. RÉSZ

  1. HIDRATÁLJ

Sokan talán már unják, mikor a nyári folyadékfogyasztás fontosságáról kezdenek el beszélni a dietetikusok. Pedig ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ha már érzed, hogy szomjas vagy, akkor bizony elfelejtettél inni. Ivásra a legjobb és legegyszerűbb választás a víz, amellett, hogy nincs kalóriatartalma, könnyen elérhető (városban, strandon ivókutaknál). Nap elején töltsünk meg egy nagy kancsót, vagy üveget vízzel, így könnyen ellenőrizni tudjuk, hogy mennyit iszunk. Dobjuk fel citrommal, mentával vagy fagyasztott gyümölcsökkel, így garantáltan gyorsabban fog fogyni! Plusz pont a gyakori ivás mellett, hogy a felesleges étkezéseket is elkerülhetjük vele.

  1. ÉTTERMEZZ OKOSAN

Az éttermekben is bevethetsz egy-két “trükköt”. Kezdésnek egyél levest, vagy egy könnyű előételt, ezek általában alacsonyabb kalóriatartalmú fogások (persze nem a krémlevesek), de egy zöldségleves, vagy egy caprése saláta elveszi a farkas éhséget így a második fogásnál nem fogunk túlzásba esni!
Köretnek válassz salátát vagy grillezett/párolt zöldségeket, a rizs vagy burgonya helyett. Ha mégis nagyon hiányozna a rizs vagy krumpli köret, akkor csak fél adagot kérj és a másik fele pedig saláta legyen. Majonézes öntetek helyett pedig joghurtosat vagy balzsameceteset válassz! Úgy érzed kihagyhatatlan a desszert? Akkor főételnek válassz egy könnyű fogást (pl halat saláta körettel) és akkor a desszert is beleférhet. Kérdezd meg a partnered vagy akikkel beültél az étterembe, hogy nincs-e kedvük felezni a desszertet, így tovább faraghatsz a plusz kalóriákból.

  1. ALL INCLUSIVE 

Az egyik legjobb dolog a nyaralásban, ha az embernek nem kell magára főzni, az pedig még jobb, ha egy bőséges kínálatból választhatja ki, amit éppen megkíván. Ennek persze ott a veszélye, hogy inkább csak a szemünk kívánja, hogy megkóstoljunk még valamit a sok finomság közül, így könnyen túl ehetjük magunkat. Az all inclusive-os helyeken általában svédasztalos kiszolgálás van, így az adagokat magunknak szedjük, ha kisebb adagokat veszünk, több mindent megkóstolhatunk. Használjuk az “ököl szabályt”, a tányérunkra szedett étel, ne legyen több mint a két öklünk mérete (persze nem ér kijátszani ezt a szabály több tányérral!)