Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Együtt a család jóban, rosszban és a bizniszben

A családi vállalkozások népszerűsége évről évre növekszik. Ma már a kis mennyiséget gyártó, kézműves cégek is némi ügyességgel könnyedén találhatnak maguknak piacot, és igen szép eladási eredményeket tudnak produkálni. Az ilyen bizniszeket a legtöbb esetben nem alapos üzleti megfontolás, nem széleskörű felmérések motiválják, hanem az élet szüli a gondolatot, valós problémából, igényből építkeznek. Így volt ez a gabiyo esetében is.

A gabiyo sztori

A gabiyo egy családi vállalkozás, amit egy anya és fia közösen indított el. Az egészséges életmód iránti elkötelezettség találkozott a jó üzleti érzékkel és az igazán jó minőségű, finom, de mégis egészséges termékekre vágyó közönséggel. Elsőként a gabiyo lekvárcsalád született meg, ezeket egyébként a mai napig Gabi, a cég egyik alapító tagja készíti el.

Mi az a családi vállalkozás?

A családi vállalkozás több mint egy biznisz, egy üzleti vagy megélhetési lehetőség. Ez egy életforma, ami ötvözi a családi kört jó esetben a hobbival, a hivatással. Hivatalosan azok a cégek tekinthetők családi vállalkozásnak, amik többségi irányítása egy család kezében van, vagy legalábbis a vezetőség közös családi gyökerekkel rendelkezik. Nézzük, milyen előnyökkel jár mindez?

 

Generációs tudás

A családi vállalkozásokban nagyon sok esetben több generáció dolgozik együtt. Ez egy hatalmas kincs, hiszen a fiatalok az idősebbek élettapasztalatából tanulhatnak, az idősebb generáció tagjai pedig az újfajta, modern tudást szedhetik magukra.

Együtt töltött idő

A jó családi vállalkozás alapja a lefektetett szabályrendszer. Akkor tud a mindennapi munkamenet gördülékeny lenni, ha a munka és a magánélet elválik. Ez így furcsán hangzik és nem is 100%-ban megvalósítható, de minden esetre törekedni kell arra, hogy a munkahelyi nehézségek a családi kapcsolatokat ne terheljék meg és fordítva se. Ha sikerül, akkor nemcsak otthon, a közös főzőcskézés alkalmával tudunk valós beszélgetéseket folytatni a családtagokkal, hanem az iroda falai között is.

Közös célok

Van abban valami szép, ha egy család közösen törekszik a céljai felé az üzleti életben. Olyan kötelék van a tagok között, ami sokkal erősebb és mélyebb bármilyen üzleti kapcsolatnál. Ha pedig ezt az erőt a közös vízió megvalósításába lehet beforgatni, akkor a határ a csillagos ég.

A családi vállalkozások a gazdaság sűrű szövetén ékkövek, amik attól ragyognak olyan fényesen, hogy képesek az üzleti és a családi értékeket is megőrizni és képviselni, nem mellesleg pedig gyönyörű pénzügyi sikereket tudnak elérni.