Könnyed, gyümölcsös és tele van finom, ropogós gabiyo granolával. A legtökéletesebb nyári pohárkrém desszert mentával és kókuszchipsel tálalva. Egyszerűen mennyei. Persze laktózérzékenyeknek nem kimondottan ajánljuk.
Hozzávalók (4 pohárhoz):
- 2 dl cukrozatlan, min. 30%-os tejszín
- 1 evőkanál 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliaaroma vagy kivonat
- 250 g natúr krémsajt
- 3-3 evőkanál gabiyo Kókusz-mandula granola
- 3-3 evőkanál gabiyo Étcsokoládé-törökmogyoró granola növényi fehérjével
- 1-1 evőkanál gabiyo Vaníliás erdei gyümölcslekvár
- 1 marék friss gyümölcs
- pár levél menta, kókuszchips, kevés granolamorzsa a díszítéshez
Elkészítés:
A hideg tejszínből és édesítőszerből lazább habot verünk. (Ne legyen folyós, de ne is legyen túl kemény.) Hozzáadjuk a vaníliát, a krémsajtot, és további 1-2 percig verjük, hogy egynemű legyen. (Figyeljünk, hogy nehogy túlverjük!) Egy masszív, de habos-krémes masszát kapunk. Habzsákba töltjük.
Előkészítünk 4 poharat, 3-3 evőkanál kókuszos-mandulás granolát szórunk poharak aljába (a nagyobb darabokat széttördeljük), a krém felét rányomjuk, középre kanalazzuk a lekvárt, megszórjuk a gyümölccsel, majd rákanalazunk 3-3 evőkanál étcsokoládés-törökmogyorós granolát, végül a maradék krémmel díszítjük. Friss gyümölcsöt, mentát, kókuszchipset és granolát szórunk a tetejére. Hűtőben tartjuk.
Kovács Helga