A csicsókát régen a szegények krumplijának is nevezték. Az elmúlt pár évben szerencsére újra felfigyelt rá a gasztronómia és az egészséges életmód kedvelői is, ugyanis egy igazi szuperzöldség. Korábbi blogcikkünkből elolvashatjátok, hogy miért jó döntés beépíteni a mindennapi étrendünkbe. Most nézzük meg, hogy mi hogyan és miért használjuk granoláink egyik fontos összetevőjeként
Igazi vitaminbomba
A csicsókában számos ásványi anyag, vitamin (C-vitamin, B1-vitamin, B2 vitamin), kálcium, kálium, foszfor, magnézium és cink található. Az értékes tápanyagok mellett béta-karotint is tartalmaz, amely kiváló antioxidáns. Ha eddig esetleg még nem győzött meg a szuperképességeiről, akkor még azt is meg kell említenünk, hogy elsőrendű fehérjeforrásként is funkciónál, tehát tökéletes választás lehet a vegetáriánus-, és a vegán étrendet követők számára is.
A csicsóka táplálja a jó bélbaktériumokat. Segít a bélflóra normális működésében. Könnyen emészthető, tisztítja a bélrendszert és detox-hatásának köszönhetően erősíti az immunrendszert.
Magas a rosttartalma, inulint tartalmaz, így a cukorbetegek számára is szuper opció lehet.
Gabiyo és a csicsóka
Első sorban az imént említett jótékony hatásai miatt építettük bele a csicsókát a granoláink összetevői közé. Pürésített állapotban érkezik üzemünkbe, ahol a gyártás során a többi granola összetevővel alaposan összekeverjük és ezt követően megsütjük. Amellett, hogy édeskés ízének köszönhetően még finomabbá teszi termékeinket, többek között a csicsóka biztosítja a granoláink ropogósságát is!
Édesanyám, Gabi is gyakran használja a csicsókát alapanyagként a hétvégi családi ebédek alkalmával. Többször olvashattatok már róla, hogy mennyire fontos számára az egészséges életmód, és ezt szeretné közvetíteni a felétek is. Ezért nagy hangsúlyt fektetett minden egyes termékünk megalkotásánál arra, hogy minél egészségesebb, jobb és minőségibb összetevőket használjon.
Kóstold meg granoláinkat, melyek jótékony hatásaik mellett garantáltan nagyon finomak is!