Kövess minket a közösségi oldalakon, ahol első kézből értesülhetsz az egészséges életmóddal kapcsolatos hírekről, receptekről és az új termékeinkről.

Belépés / Regisztráció

Zabkása vacsorára: hogy könnyű legyen az álom

A három főétkezés egyike a vacsora, ami lezárja a napot. Jelentősége abban rejlik, hogy befolyásolhatja az alvást, annak minőségét. Vajon milyen ételek fogyasztása javasolt vacsorára? És miért jó választás a zabkása vacsorára?

A vacsora fontossága nem vitatható, az egyik legfontosabb napi étkezés, legalábbis abban az értelemben mindenképpen, hogy a legtöbb embernek ezzel gyűlik meg a baja. Mit együnk vacsorára? Ilyenkor az ember komplex ételeket már nem nagyon kíván, és egyébként nem is javasolt, de hát szendvicset sem ehet minden nap az ember. Tökéletes választás lehet viszont a zab, amint bár a reggelik császáraként tartanak számon, a zabkása vacsorára is épp oly fenséges lehet, mint napindítóként.

Milyen az ideális vacsora?

A vacsora a nap étkezéseinek lezárása, amit jellemzően nem sebtében fogyasztunk el, mint a reggeli falatokat és sok esetben az ebédet, hanem nyugodt körülmények között. Összegyűjtöttük, hogy mi jellemzi az ideális vacsorát!

  • A legjobb, ha a vacsora időpontja 5-6 órával az ebéd után és 2-3 órával lefekvés előtt van, természetesen ez az esti aktivitás szintjétől is függ.
  • Érdemes nem TV-nézés és telefonálás közben vacsorázni, ezek ugyanis elvonhatják a figyelmet és fokozhatják az evés tempóját.
  • A jó vacsora könnyen emészthető, nem nehéz, így biztosítható a nyugodt alvás.
  • Jellemzője, hogy eltelíti a gyomrot, tehát jó eséllyel, vacsora után nem kívánunk már nassolnivalót.
  • Ideális esetben a napi kalóriabevitel 20%-át esszük vacsorára.

Zabkása vacsorára

A zab jótékony hatásairól már sokszor írtunk: bővelkedik ásványi anyagokban, vitaminokban, igen tápláló, rostban gazdag, így segíti az emésztést is. Szénhidrát tekintetében ugyan nem szűkölködik, viszont lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így a vércukorszint nem emelkedik meg hirtelen a hatására. A beltartalmi mutatókon túl, népszerűsége abban rejlik, hogy pillanatok alatt elkészíthető, így egy hosszú, fárasztó nap után hazaérkezve nem kell órákon át a konyhában talpalni.

A gabiyo zabkásáit például nem kell főznöd, elegendő csupán leönteni egy adagot 125 ml forró tejjel, növényi tejjel vagy vízzel. 3 perc alatt a kása szépen kidagad és már fogyasztható is. Az egész folyamat megvan a kedvenc sorozatod bevezetője, főcíme alatt.

Ráadásul, a zabkásák igen változatosan készíthetők el, így nem lesz az az érzése az embernek, hogy mindig ugyanazt kell ennie. Variálható a „recept”, hogy milyen folyadék hozzáadásával készül, kínálunk-e mellé friss gyümölcsöt, étcsokoládét, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket.

A gabiyo kifejezetten nagy figyelmet szentel annak, hogy a zabkásák sose váljanak unalmassá. Éppen ezért olyan különleges ízkombinációkkal találkozhatsz a webshopban, mint a fahéjas szilva, ami egyébként kék csomagolásos, tehát proteines termék, vagy éppen a sárgabarack-mandula.

A zabkása egy szuper élelmiszer, ami reggeliként és vacsoraként is megállja a helyét. Nagyon finom, egészséges és gyorsan elkészíthető? Mi mást várnánk még egy vacsorától?

Kíváncsi vagy, milyen ízeket kínál a gabiyo? Nézz körül a webshopban!

https://gabiyo.hu/